Kauniit kotisivut yrityksellesi

Miksi sinunkin yritykselläsi kannattaa olla kotisivut?

Kotisivut

Kotisivut ovat nykyaikaisen yrityksen tärkeimpiä markkinointityökaluja, ja niiden merkitys on entisestään kasvanut digitalisaation ja internetin yleistymisen myötä. Riippumatta yrityksen koosta tai toimialasta, kotisivujen läsnäolo tarjoaa lukuisia etuja, kuten näkyvyyden parantamista, luottamuksen lisäämistä, palveluiden ja tuotteiden esittelyä sekä suoran viestintäkanavan asiakkaiden kanssa. Tässä artikkelissa käsittelemme perusteellisesti, miksi jokaisen yrityksen pitäisi harkita kotisivujen luomista, mitä hyvät kotisivut sisältävät ja miten tunnistaa toimivat ja laadukkaat kotisivut.

Miksi kotisivut ovat tärkeät jokaiselle yritykselle?

Kampaaja yrittäjä

1. Näkyvyyden parantaminen:

Internetin käyttö on kasvanut valtavasti vuosi vuodelta, ja suurin osa ihmistä hakee tietoa ja palveluita verkosta. Kun yritykselläsi on kotisivut, olet helposti näkyvissä miljoonille potentiaalisille asiakkaille ympäri maailman. Kotisivujen avulla yrityksesi voi myös laajentaa markkinointiaan ja tavoittaa uusia kohderyhmiä.

2. Luottamuksen lisääminen:

Laadukkaat kotisivut luovat ammattimaisen ja luotettavan kuvan yrityksestäsi. Asiakkaat odottavat nykyään yrityksiltä läsnäoloa verkossa, ja kotisivut ovat tärkeä osa yrityksen brändiä. Kun potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut verkosta, he voivat tutustua yritykseesi ja sen tarjoamiin palveluihin, mikä auttaa lisäämään luottamusta ja uskottavuutta. Jos yritykselläsi ei ole kotisivuja, saattaa se viestiä potentiaaliselle asiakkaallesi epäluottamusta – ”Onko tämä edes oikea yritys, kun tälle ei löydy edes kotisivuja?”

3. 24/7 aukioloaika:

Kotisivusi ovat käytössä ympäri vuorokauden, joka ikinen päivä vuodessa. Ne toimivat käytännössä yrityksesi digitaalisena edustajana, joka on tavoitettavissa myös silloin, kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tietoa tai haluavat tehdä ostopäätöksiä – vaikkapa keskellä yötä. Tämä lisää mahdollisuuksia uusille liideille ja myynnille, vaikka yrityksesi fyysiset tilat olisivat kiinni.

4. Palveluiden ja tuotteiden esittely:

Kotisivut antavat sinulle mahdollisuuden esitellä palveluitasi ja tuotteitasi kattavasti ja houkuttelevasti. Voit hyödyntää kuvia, videoita ja asiakasarvioita, jotta potentiaaliset asiakkaat saavat paremman käsityksen siitä, mitä tarjoat. Kotisivuilla vain mielikuvitus ja oma tuotteliaisuutesi on rajana sille, mitä kaikkea voit siellä kertoa ja näyttää yrityksestäsi. Selkeä ja informatiivinen esittely auttaa asiakkaita tekemään parempia ostopäätöksiä ja lisää mahdollisuuksia myynnin kasvattamiseen.

5. Suora viestintäkanava asiakkaiden kanssa:

Voit sisällyttää yhteydenottolomakkeen, chat-palvelun tai jopa live-chatin, joiden avulla asiakkaat voivat kysyä kysymyksiä, antaa palautetta tai pyytää tarjouksia. Tämä nopeuttaa asiakaspalvelua ja lisää asiakastyytyväisyyttä.

6. Tuleminen tutuksi asiakkaillesi:

Me kaikki vähän jännitämme tai jopa pelkäämme tuntematonta, eikö vain? Kotisivut tarjoavat mahdollisuuden suoraan vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa – ilman suoraa kasvotusten käytävää kanssakäyntiä. Kotisivuillesi voit tehdä itsestäsi esittelyn, joka tuo sinua tutummaksi tuntemattomalle asiakkaalle – tällöin asiakkaallesi tulee tunne, että hän tuntee sinua jo vähän, vaikka ette olisi koskaan edes tavanneet. Tämä luo luottamuksen ja turvallisuuden tunnetta ja luo tunnesiteen sinun ja asiakkaasi välille. Tällöin asiakas todennäköisemmin ottaa sinuun yhteyttä tai ostaa tuotteitasi/palveluitasi. Minä ainakin mieluummin varaan ajan kampaajalle, jonka kotisivuilta löytyy kuva ja esittely – tällöin tulee tunne, että tiedän, millainen henkilö minua palvelee seuraavat 2,5 tuntia! 

Mitä hyviltä kotisivuilta tulee löytyä?

1. Selkeä ja houkutteleva etusivu:

Etusivu on kotisivujesi käyntikortti. Sen tulee olla visuaalisesti houkutteleva ja selkeä, jotta kävijät saavat nopeasti käsityksen siitä, mitä tarjoat. Kotisvujen etusivun pitää pystyä herättämään sivuilla vierailijan mielenkiinto mahdollisimman nopeasti ja houkutella hänet selaamaan sivuja edemmäs. Sijoita tärkeimmät tiedot ja CTA (Call to Action/toimintakehote) -painikkeet selvästi näkyville.

2. Informatiiviset sisältösivut:

Hyvät kotisivut sisältävät informatiivisia sisältösivuja, jotka kertovat yrityksestäsi, palveluistasi, tuotteistasi, yhteystiedoista ja mahdollisista referensseistä tai asiakasarvioista. Pyri tarjoamaan vastauksia asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin ja osoita, miten yrityksesi voi ratkaista heidän ongelmiaan. Jos yrityksesi tuottaa palveluja, joissa on nähtävissä selkeä lopputulos, lisää sivuille myös kuvagalleria töistäsi, joista asiakas näkee ennen ja jälkeen -kuvia (esim. kampaaja, autopesula, korjausompelimo…)

3. Responsiivinen ja käyttäjäystävällinen muotoilu:

Kotisivujen tulee olla responsiiviset, eli ne mukautuvat eri laitteiden näytöille (esim. puhelimet, tabletit, tietokoneet) optimaalisesti. Lisäksi käyttäjäystävällinen navigointi on tärkeää, jotta kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot vaivattomasti ja mahdollisimman vähäisillä klikkauksilla.

4. Yhteystiedot ja yhteydenottolomake:

Varmista, että kotisivuillasi on selkeästi näkyvissä yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi suositeltavaa on sisällyttää yhteydenottolomake, jonka kautta kävijät voivat ottaa pienellä kynnyksellä yhteyttä sinuun.

5. Sosiaalisen median linkit:

Täydennä kotisivujasi sosiaalisen median linkkeillä, joiden kautta asiakkaat voivat seurata ja ottaa yhteyttä yritykseesi myös sosiaalisessa mediassa. Näin luot monipuolisen viestinnän asiakkaiden kanssa ja pidät yllä aktiivista läsnäoloa verkossa.

6. Yrittäjän itsensä esittely

Oma esittely ja valokuva itse yrittäjästä tuo sinua lähemmäksi potentiaalista asiakasta. Hän näkee, että sivujen ja yrityksen takana on oikea, inhimillinen ihminen! Kerro itsestäsi ja yrityksesi taustasta – se lisää luottamusta ja tuo sinua tutuksi potentiaaliselle asiakkaallesi.

Mistä tunnistaa hyvät ja toimivat kotisivut?

Yrittäjä kotisivut

1. Visuaalinen houkuttelevuus:

Hyvät kotisivut ovat visuaalisesti houkuttelevat ja linjassa yrityksesi brändin kanssa. Selkeä muotoilu ja korkealaatuiset kuvat antavat ammattimaisen vaikutelman.

2. Käyttäjäkokemus:

Mikään ei ole turhauttavampaa, kuin kotisivut, josta ei löydy tarvittavia tietoja helposti. Toimivilla kotisivuilla kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot nopeasti ja vaivattomasti. Navigointi on sujuvaa, ja tärkeät tiedot ovat selkeästi esillä.

3. Responsiivisuus:

Kotisivujen tulee toimia saumattomasti eri laitteilla, kuten mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Testaa kotisivujesi toimivuus eri näytöillä varmistaaksesi responsiivisuuden.

4. Laadukas sisältö:

Hyvillä kotisivuilla on selkeä ja informatiivinen sisältö, joka vastaa kävijöiden tarpeisiin. Teksti on helppolukuista ja kiinnostavaa.

5. Toimivat linkit ja lomakkeet:

Tarkista, että kaikki linkit ja yhteydenottolomake toimivat moitteettomasti. Rikkinäiset linkit tai toimimattomat lomakkeet voivat antaa huolimattoman kuvan yrityksestäsi.

6. Analytiikan käyttö:

Hyvillä kotisivuilla käytetään analytiikkaa ja seurantatyökaluja (esim. Google Analytics) sivuston suorituskyvyn ja kävijäliikenteen seuraamiseen. Tämä auttaa ymmärtämään paremmin kävijöitä ja optimoimaan sivuston toimintaa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että kotisivut ovat olennainen osa nykyaikaista liiketoimintaa ja tuovat monia etuja riippumatta yrityksen toimialasta. Kotisivut parantavat näkyvyyttä, lisäävät luottamusta, mahdollistavat palveluiden ja tuotteiden esittelyn sekä tarjoavat suoran viestintäkanavan asiakkaiden kanssa. Hyvät kotisivut sisältävät selkeää ja informatiivista sisältöä, ovat käyttäjäystävällisiä, responsiivisia ja visuaalisesti houkuttelevia. Analytiikan käyttö auttaa jatkuvassa kehittämisessä ja optimoinnissa. Investoimalla laadukkaisiin kotisivuihin, yrityksesi voi parantaa tuloksiaan merkittävästi!